MINISTERUL JUSTIȚIEI AL REPUBLICII MOLDOVA
INSPECTORATUL NAȚIONAL DE PROBAȚIUNE

Vizită de studiu la Agenția Națională Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României.

Reprezentantul Inspectoratului Naţional de Probaţiune, Ala Juvală, este parte a delegației Republicii Moldova, care în perioada 25- 26 iunie curent, a participat într-o vizită de studiu în România, privind realizarea schimbului de experiență și bune practici în prevenirea consumului de droguri și fortificarea relațiilor de cooperare cu Agenția Națională Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României.

Din delegație au făcut  parte secretarii de stat ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, adjunctul Procurorului General, reprezentanți ai Direcției Antidrog, Inspectoratului Național de Probațiune, ai societății civile si reprezentantul Agenţia Naţiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC).

În cadrul vizitei, a fost prezentată structura Agenției, misiunea si activitățile pe care le întreprinde în monitorizarea fenomenului antidrog în România. La fel, delegația a vizitat comunitatea terapeutică din Penitenciarul Jilava București, creată cu scopul de a corecta comportamentul consumatorilor de droguri care își ispășesc pedeapsa penală și de ai pregăti pentru contactul cu societatea după eliberarea din detenție.

În ziua a doua, delegaţia a participat la lansarea și prezentarea Raportului European privind Drogurile, prezentat de Sorin Oprea, director al Agenției Naționale Antidrog si Frederic Denecker, reprezentant al Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și al Dependenței de Droguri.

La finalul vizitei, ambele părți au optat pentru realizarea schimbului de experiență și expertiză  în domeniu, astfel încât, acțiunile și politicile să fie concentrate eficiente.

Vizita de studiu a fost organizată de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii.

Share.

Galerie foto